„Rich results” – cum faci sa apara si la site-ul tau

Ce sunt „Rich results”-urile?
„Rich results”, denumite si „Rich snippets” sau „Rich cards” sunt rezultate de cautare pe Google afisate intr-un format imbunatatit.
 
Exemple:
 

 
Rezultatele de tip „rich results” nu sunt rezultate platite si nu exista o regula clara dupa care se afiseaza. Este un proces dinamic care ruleaza la fiecare cautare in parte.
 
Ce trebuie sa faci la site-ul tau ca sa fie afisat pe Google cu „rich results”?
 
Pentru ca site-ul tau sa apara pe Google in rezultate de tip „rich results” trebuie sa contina in paginile sale asa numitele taguri de tip „structured data” (date structurate). „Structured data” este un limbaj standardizat care contine informatii despre o pagina web si continutul ei, intr-un format pe care motoarele de cautare il pot citi.

Algoritmul de la Google foloseste tagurile de tipul „structured data” pentru a afla informatii despre o pagina web si site-ul de care apartine. De exemplu, la un site cu retete de mancare, datele structurate de pe o pagina pot oferi informatii despre titlul retetei, autor, recenzii, rating, etc.
 
Cum sa adaugi tagurile de tip „structured data” pe site-ul tau?
 
Cel mai bine este ca tagurile de tip „structured data” sa fie adaugate pe site-ul tau de catre echipa tehnica care a realizat site-ul.
 
Cate tipuri de taguri „structured data” exista si pe care sa le folosesti?
 
Exista o multitudine de taguri „structured data”, lista completa o poti gasi pe www.schema.org. Important de stiut este faptul ca Google recunoaste doar o parte din tagurile de tip „structured data”. Vezi lista completa folosita de Google aici: https://developers.google.com.

Trebuie sa folosesti tagurile de tip „structured data” reprezentative pentru site-ul tau si domeniul tau de activitate.
 
Utile
 
Google a creat o unealta online gratuita unde poti verifica ce date de tipul „structured data” sunt incluse pe site-ul tau: https://search.google.com/test/rich-results

Site-urile care apar pe Google in rezultate de tip „rich results” beneficiaza de un avantaj foarte mare. Deoarece se remarca vizual in lista de rezultate, ele vor avea un CTR (Click Through Ratio) mare si un trafic ridicat.

Daca vrei sa integrezi datele structurate si pe site-ul tau, impreuna cu inca alte 53 de elemente la fel de importante, hai sa stam de vorba.